Права и Услови куповине преко интернета

 

Услови онлине куповине

Цењени потрошачи,

молимо Вас да пажљиво прочитате услове коришћења пре употребе Маштарије интернет сајта.

 

Права потрошача приликом куповине преко интернета

Обавештавамо вас да се према Закону о заштити потрошача („Сл. гласник РС“, бр. 62/2014 и 6/2016 – др. закон), у даљем тексту: Закон, куповина преко наше продајне интернет странице www.mastarije.rs сматра продајом на даљину.

У случају продаје на даљину продавац је дужан да у писаној форми купцу достави:
-образац за одустанак
-обавештење о продавцу, праву потрошача на одустанак од уговора и дужности продавца и купца у случају реализације права на одустанак
-примерак уговора о продаји потписаног од стране продавца.

Потрошач има право да бира да ли жели да му се наведена документација достави приликом испоруке уређаја или на е-маил.

У случају куповине на даљину продавац није дужан да купцу изда фискални рачун, а у складу са чланом 2. став 1. тачка 1) Уредбе о одређивању делатности код чијег обављања не постоји обавеза евидентирања промета преко фискалне касе („Службени гласник РС“, бр. 61/10, 101/10, 94/11, 83/12, 59/13, 100/14), већ сва права потрошач може остварити на основу уговора о продаји на даљину.

Коришћењем www.mastarije.rs интернет сајта сагласни сте да сте прочитали, разумели и прихватили наведене услове коришћења (у даљем тексту: Услови).

Сајт је у власништву Маштарије Ваљево (у даљем тексту Маштарије).

Маштарије задржава право да у било ком тренутку измени Услове уношењем у овај текст.

Предлажемо да пре куповине-наручивања посетите ову интернет страницу и проверите да ли су Услови остали непромењени.

 1. Корисник је свако лице које приступа сајту mastarije.rs и свим његовим садржајима.
 2. Потрошач је физичко лице које купује производ ради намирења индивидуалних потреба, а не ради обављања професионалне делатности.
 3. Продавац у конкретном случају је Маштарије.

Све садржаје www.mastarije.rs сајта искључиво користите на властиту одговорност и Маштарије се не могу сматрати одговорном за било какву штету насталу коришћењем.

Садржаји приказани на www.mastarije.rs, власништво су Маштарија и могу се употребљавати само у некомерцијалне сврхе, при чему се морају поштовати и сва наведена упозорења о ауторским правима.

Садржаји објављени на www.mastarije.rs као што су изглед страница, иконице, дугмићи и лого су власништво Маштарије и не могу се користити без претходне сагласности.

Садржај овог сајта није дозвољено мењати ни на који начин, нити га јавно приказивати или репродуковати, изводити, дистрибуирати или га користити у јавне или комерцијалне сврхе. Уколико имате потребу да користите садржаје објављене на www.mastarije.rs у друге сврхе, потребно је да нас контактирате ради добијања дозволе.

 

Упутство за онлине куповину

 • На сајту Маштарије је могуће обавити куповину и као гост, односно без регистрације. Ту опцију можете одабрати када кликнете на корпу, након чега ће Вам се појавити опција да направите налог или не и да купите као гост.
 • Регистрација се врши попуњавањем Формулара за регистрацију;
 • Када изаберете производ који желите да наручите, кликните на иконицу испод слике „Додај у корпу“ или назив или слику артикла да уђете на страницу са детаљним информацијама;
 • На страници са детаљним информацијама можете да изаберете количину (+/-) и потом да кликните дугме „Додај у корпу“ да бисте убацили производ у своју корпу за куповину;
 • Приказаће Вам се изнад производа банер и у десном углу дугме „Преглед корпе“;
 • Даље, слободно можете наставити са прегледавањем производа а у корпу можете додати још производа;
 • Када сте завршили са стављањем производа у корпу и желите да их наручите, изаберите опцију “Преглед Корпе”. На страници Корпе се приказују сви производи које сто да сада ставили у њу.
 • У корпи можете навести колико комада једног производа желите наручите или ако сте се предомислили у вези неког од њих, производ можете избацити из корпе, а потом кликните на дугме „Ажурирање Корпе“.
 • Када сте задовољни садржајем своје корпе, крените даље на следећи корак кликом на иконицу „Настави са плаћањем“.
 • На страници „Плаћање“ ако сте стари купац имате опцију да се „Улогујете“, а ако сте нови попуњавате потребне податке и бирате начин преузимања артикла и потом кликнете иконицу „Наручите“.

 

Цене

Све цене наведене на сајту су финалне на дан поруџбине и у њих је укључен ПДВ. Све цене су дате у динарима.

По закључењу поруџбине на сајту, добићете е-маил потврду поруџбине. Овај е-маил садржи ваше податке, које сте оставили приликом поручивања. Тек након достављања потврде од стране Маштарије на маил потрошача, уговор о продаји се сматра закљученим. У случају да нисмо у могућности да потврдимо поруџбину и закључимо уговор, бићете обавештени.

 

Опис производа

Маштарије настоје да све производе опишу што је тачније могуће. Такође, Маштарије не гарантује да су сви наведени подаци у вези производа нити слике 100% тачни, комплетни, поуздани и без грешака. Ако производ који сте купили одступа од података који су наведени на сајту можете га вратити у некоришћеном стању са комплетном документацијом коју сте уз њега добили у року од 15 дана од дана испоруке производа, а ми ћемо вам вратити новац.

Доступност артикала приказаних на интернет страници може се разликовати од стања залиха у малопродајном објекту. Тачно стање залиха тј. доступност се може утврдити позивањем на бројеве телефона 014/222-625 или 060/6-222-625 или провером код запослених у нашем малопродајном објекту.

 

Испорука

Доставу пошиљки врши курирска служба и могућа је само на територији Србије без Косова. Трошкови доставе се посебно наплаћују по ценовнику курирске службе и зависе од масе пакета а не од места доставе. Трошкове доставе плаћате заједно са производима.

Уколико дође до ванредних околности, које у потпуности онемогућују испоруку, о томе ћете бити обавештени путем информација за контакт које сте нам дали приликом поручивања производа.

Приликом пријема производа Потрошач је дужан да визуелно прегледа исти, да би се уверио да ли постоје физичка оштећења. Уколико постоје физичка оштећења, Потрошач има право да одбије пријем производа.

Сва додатна питања у вези артикла, цене или испоруке можете нам поставити и путем телефона на број 014/222-625 или 060/6-222-625, провером код запослених у нашем малопродајном објекту или е-маил на адресу: продавница@мастарије.рс. Биће нам задовољство да Вам помогнемо. Поручивањем дајете сагласност за контакт кроз све расположиве канале комуникације на основу података које сте оставили, док се другачије не изјасните, што се може урадити у било ком моменту.

 

Одустанак од уговора

Купац има право да у року од 14 дана од дана закључења уговора о куповини производа без навођења разлога једнострано раскине уговор. Једностраним раскидом купац се ослобађа свих уговорних обавеза, осим непосредних трошкова повраћаја робе. Купац губи право на једнострани раскид ако уз изричиту сагласност потрошача, трговац започне пружање услуге пре истека времена у коме је дозвољен једнострани раскид уговора.

НАПОМЕНА: Ово право од одустанка од уговора не односи се на куповину у продавницама с обзиром да то није куповина на даљину и изван пословних просторија.

 

Повраћај купљене робе

Трошкове враћања робе и новца сноси купац, сем у случајевима када купац добије неисправан или погрешан артикал.

Трошкове слања робе на сервис или њихове замене, сноси купац.

ОБАВЕЗНО ПРОВЕРИТЕ ПАКЕТ ПРЕ ПРЕУЗИМАЊА РОБЕ ОД КУРИРСКЕ СЛУЖБЕ!

Уколико вам је пошиљка стигла оштећена, најбоље је да контактирате курирску службу која је испоручила пакет, како би направили записник. Уколико је роба стигла неоштећена, али је неисправна, контактирајте нас како бисмо вам послали замену.

 

Приватност података

Заштита приватности личних података корисника сајта је од највећег значаја за нашу продавницу. Све активности на интернету су усклађене са прописима Републике Србије, а такође прате интенцију ГДПР.

Подацима о личности сматрају се они подаци који откривају ваш идентитет, нпр. ваше име и презиме, адреса, број телефона или е-маил.

Маштарије прикупљају различите врсте података о личности у зависности од услуга које пружамо наших купцима, као и врсте уговора које закључујемо.

Приликом онлине куповине обрађујемо следеће врсте података о личности:

 • Име и презиме купца
 • Број телефона
 • Е-маил адреса
 • Адреса (град, улица и број, поштански број, број стана и спрат)
 • Подаци о извршеним трансакцијама плаћања
 • Други подаци неопходни за испуњење одређене сврхе

Приликом онлине куповине, Маштарије обрађују ваше податке у сврху пружања услуга и извршења уговорних активности, укључујући пружање услуга доставе купљених производа на кућну адресу.

Обраду наведених података вршимо у циљу закључења и извршења уговора са вама, као и у циљу поштовања законских обавеза.

Маштарије нарочито води рачуна, да ваши подаци о личности не буду уступљени неовлашћеним лицима. Управо због тога, унутар наше продавнице, приступ подацима, које сте нам ставили на располагање, имају само они запослени којима су исти неопходни за испуњење сврхе за коју су подаци о личности прикупљени, а којима је у опису посла обрада података о личности.

Поред наших запослених, у циљу пружања одређених услуга, ваше податке можемо да уступимо трећим лицима који пружају услуге у име Маштарија (нпр. Курирске службе, партнерима који се баве одржавањем сајта).

У свим овим случајевима наш однос са екстерним партнерима и начин заштите и поступања са вашим подацима о личности обезбедили смо уговорима у складу са Законом.

Све прикупљене информације о вама приликом онлине куповине су сигурне и нећемо их ни под којим условима злоупотребити нити продавати на тржишту, што вам осигурава потпуно сигурно и безбедно пословање и сарадњу са продавницом Маштарије. Сви наши запослени (и пословни партнери) одговорни су за поштовање свих начела заштите података о личности.

Маштарије ће податке о личности чувати само онолико колико је то неопходно за испуњење сврхе за коју су подаци прикупљени, а након тога само уколико постоји пристанак лица, законска обавеза или легитиман интерес.

Свака новонастала промена по питању приватности ће бити објављена на сајту.

Наставком куповине на нашем сајту, сматраћемо да сте у потпуности прочитали и разумели услове под којима обрађујемо ваше податке о личности и да сте након читања и разумевања пристали на примену истих.

 

Слање документације на маил

Остављањем маил адресе дајете сагласност да Вам се обавештења и документација која се односе на уговор о продаји шаљу у електронском облику, на маил адресу коју сте оставили. Маштарије ће комуницирати са Вама путем електронске поште (е-маил) или обавештењима која ће објављивати на овом сајту, а у посебним случајевима и телефоном.

 

Забрана злоупотребе сајта

Посетиоцима нашег интернет сајта није дозвољено да:

 • Ометају и/или онемогућавају било које функције повезане са сигурношћу на сајту или функције које спречавају или ограничавају употребу или копирање доступног садржаја;
 • Објављују и/или преносе на интернет сајт сваки материјал који је претећи, клеветнички, непристојан, увредљив, порнографски или злостављачки. Такође материјал којим се може иницирати расну мржњу, узрокујете узнемиравање или било које непријатности услед кршења приватности, поверења одређеним дискриминационим, претећим или изазивачким коментарима.
 • Дају нетачне информације које се тичу личних података;
 • Користе туђе личне податке без дозволе те особе или лажно представљају да иступају у име трећег лица, фирме или организације;
 • Баве се било којим незаконитим или противправним понашањем користећи наш сајт;
 • Модификују, ометају, пресрећу или хакују интернет сајт у циљу његовог онеспособљавања;
 • Користе специјализоване програме ради преузимања садржаја са сајта.

Уколико се прекрши било који од наведених Услова ми корисника можемо онемогућити да користи овај интернет сајт на сталном или привременом нивоу. Такође, можемо предузети и друге мере, укључујући али не ограничавајући се на то да пријавимо надлежним органима.

 

Срећна куповина.